USDC a participat la Ziua comemorării eroilor căzuți în războiul din Afganistan

Anual, la 15 februarie, în Republica Moldova este marcată Ziua comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan. Cu acest prilej, Ministerul Apărării, Primăria mun.Chișinău și Uniunea Veteranilor Războiului din Afganistan au organizat un Marș al memoriei desfășurat pe străzile municipiului și încheiat cu depunerea de coroane și flori la Complexul memorial ”Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” (str. Miron Costin, sectorul Rîșcani).

La eveniment a participat și un grup de studenți de la Universitatea de Stat ”Dimitrie Cantemir”, însoțiți de profesorul E. Chilari. Acțiunea s-a înscris în realizarea Planului activităților de marcare la USDC a Zilei comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan, întocmit în temeiul directivei Ministerului Educației și aprobat de către rectorul Universității, doctor habilitat, Aurelia Hanganu.

De menționat, că în războiul din Afganistan din anii 1979 -1989 au participat peste 12 mii de moldoveni dintre care circa 700 au fost răniți, iar 301 de soldați, pământeni de-ai noștri și-au pierdut viața.