Rezultatele concursului național de creație literară „Orașul meu”, 2020

Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir”, sub egida Direcției Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău, în parteneriat cu Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău și Comitetul Național ICOM Moldova, a organizat în perioada 18 mai - 1 iulie 2020, în format on-line Concursul național de creație literară cu genericul „Orașul meu”, desfășurat în două secțiuni literare: a) Proză și b) Poezie, adresat tinerilor pasionați de literatură română, elevilor din învățământul primar și profesional tehnic din țară. Concursul a fost lansat în cadrul proiectului „Cultura promovării imaginii oraşelor din Republica Moldova prin intermediul artei şi mitopoeticii” al USDC.

În perioada 18 mai – 1 iulie 2020, pe adresa concursului au fost recepționate lucrări ale elevilor și studenților din diferite instituții de învățământ din țară: Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Telenești, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Strășeni, Instituția Publică Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga” din Chișinău, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Edineț, Instituția Publică Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din Sângera, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Anenii Noi, Gimnaziul „Țaul” din Dondușeni, Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” etc. Juriul, format din Aliona GRATI, Aurelia HANGANU, Steluța MITRIUC, Mariana HARJEVSCHI, Valeria SURUCEANU, a decis premierea următorilor participanți:

 

Secțiunea Proză

13-14 ani

Locul I - GONȚA Andreea

Locul II – COTELEA Gabriel

Locul III – RUSU Bianca

 

15-16 ani

Locul I – SURCHICIN Renata

Locul II – BARBUROȘ Maria

Locul III – CERTAN Andreea

 

Mențiuni:

GÂSCĂ Dumitrița

TODIȚĂ Ana

CATANECENCO Elena

 

17-18 ani

Locul I – TALPĂ Mihaela

Locul II – MICLEUȘANU Cristina

Locul III – NEGRUȚĂ Valeria

 

 

Secțiunea Poezie

15-16 ani

Locul I - ZARA Laura

Locul II - BURLACU Marcela

Locul III - BURCA Dana

 

17-18 ani

Mențiune – DIACONU Mirela

Mențiune – DIACONU Fabiana

Juriul a evidențiat lucrarea Mihaelei Talpă care urmează de a fi publicată în „Dialogica. Revistă de studii culturale și literatură”.

 

Felicităm laureații Concursului național de creație literară „Orașul meu” (ediția 2020) cu prilejul sărbătorii zilei de 17 iulie care indică data primei atestări documentare a orașului Chișinău!

Invităm laureații concursului să-și ridice diplomele de apreciere și cadourile la sediul Muzeului de Istorie a orașului Chișinău (str. A. Mateevici 60 A) în zilele de lucru ale muzeului: marți-sâmbătă, între orele 10:00 și 17:00 (duminică, luni – fără program). Ei pot beneficia, de asemenea, de vizionarea gratuită (împreună cu familia) a expoziției permanente a muzeului și de  prilejul de a contempla panorama orașului de la etajul superior al Turnului de Apă.

Vă așteptăm cu drag!