Doctori Honoris Causa

La data de 9 iunie 2017, în cadrul unei ședințe solemne a Senatul UnAȘM a conferit titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar de drept constituțional de la Universitatea din Regensburg (Germania), dl. Rainer ARNOLD.
Alteţa Sa Regală Principele Radu al României a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ceremonia de înmânare a însemnelor de Doctor Honoris Causa s-a desfăşurat la 28 septembrie 2015, la Biblioteca Ştiinţifică Central ,”Andrei Lupan”.
La 1 mai 2014, a avut loc Ședința Festivă a Senatului Universității Academiei de Științe a Moldovei de înmânare a însemnelor de Doctor Honoris Causa al UnAȘM domnului Yalçin KAYA, conferențiar universitar, doctor în biologie, președintele Asociației Internaționale a Florii-soarelui, vice-director al Universității din Trakya, Turcia, director al Centrului de Cercetare în domeniul Fitotehniei.
La 30 aprilie 2014, a avut loc Ședința Festivă a Senatului Universității Academiei de Științe a Moldovei de înmânare a însemnelor de Doctor Honoris Causa al UnAȘM, profesorului, doctor habilitat în științe biologice, directorul Institutului de Cercetare a Plantelor al Federaţiei Ruse “N. I. Vavilov”, Sankt-Petersburg, domnului Nicolai DZIUBENCO.
La 31 martie 2011, în Sala de conferinţe a Bibliotecii Ştiinţifice Centrale ,,Andrei Lupan” a Academiei de Ştiinţe, s-a desfăşurat festivitatea de înmânare a însemnelor de Doctor Honoris Causa ...

La 28 mai 2010, Excelenţei Sale, domnului Isfandiyar Bahtiar oglî VAHABZADE, Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, i-a fost decernat titlul Doctor Honoris Causa ...