Vizite de studiu la companiile Centric IT Solutions Romania, Ness Digital Engineering și SC Ircon SRL, Iași, România

Pe data de 29.11.2017 studenții ciclului I, Facultatea Științe Exacte, UnAȘM au vizitat câteva companii din Iași, România (Centric IT Solutions Romania; Ness Digital Engineering și SC Ircon SRL), excursii organizate în conformitate cu programul stagiilor de practică de specialitate, având drept scop familiarizarea cu domeniile de activitate a agenților economici și întâlnirea cu potențialii angajatori.
Centric IT Solutions Romania face parte din grupul Centric (Olanda), oferind soluții Software, IT Outsourcing, Process Outsourcing pentru afacere și servicii de personal în toată Europa. Pentru prima dată în Iași, compania și-a început activitatea în 2010 cu o echipă mică de specialiști. Astăzi, compania are în jur de 250 de angajați și propune soluții pentru diferite companii comerciale, lanțuri de aprovizionare, companii imobiliare și agenți care prestează servicii de îngrijire a sănătății și consultanță. Ness Digital Engineering este parte a companiei Ness Technologies, care este un furnizor global de servicii și soluții IT și consultanță de business. Cu ajutorul serviciilor oferite Ness ajută clienți să-și imagineze, să construiască și să-și dezvolte continuu platformele digitale. În acest scop se folosesc instrumente Agile, care au devenit o parte esențială a lumii digitale actuale. Printre clienții companiei se numără: Autoliv, Alfresco, ENA, Fronter, GEO, TiVo, iForex, Benenden etc. SRL Ircon este o firmă de producţie înfiinţată în 2003 şi se ocupă cu fabricarea medicamentelor de uz uman şi produselor cosmetice pe baza de brevet, utilizate în tratamentul diferitelor afecţiuni. Până în prezent, firma a investit în realizarea a trei fluxuri de producţie moderne (ovule şi supozitoare, creme, unguente şi şampoane, comprimate şi capsule), ajungând să concureze, cu succes, prin calitatea produselor, cu companii de prestigiu din România.
În cadrul vizetelor studenții au făcut cunoștință cu produsele și servicii oferite de întreprinzători, au comunicat cu angajații firmelor și au aflat istoriile lor de succes, au realizat cum pot fi aplicate în practică cunoștințele acumulate pe parcursul anilor de studii și care sunt cerințele viitorilor angajatori făță de tinerii specialiști.

Dr. Natalia Velișco
Dr., conf. univ. Aliona Mereuța