USDC a participat la Orășelul European 2018

În contextul Zilelor Europei, Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir” a participat la Orășelul European, inaugurat sâmbătă, 12 mai, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău.  Evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și a avut drept scop marcarea Anului European al Patrimoniului Cultural și sărbătorirea a 70 de ani de la semnarea Declarației Universale a Drepturilor Omului.

USDC a fost prezentă la eveniment alături de Academia de Științe a Moldovei și a informat vizitatorii despre oferta educațională a universității și despre proiectele și activitățile în care este implicată instituția.

Orășelul European a fost deschis publicului pe data de 12 și 13 mai și a invitat participanții să facă cunoștință cu bucătăria și cultura țărilor europene și să sărbătorească valorile europene, precum multiculturalismul și păstrarea identității culturale a statelor membre UE. Pe data de 13 mai, Orășelul a găzduit un Festival de Film și de Cultură Europeană.