Turneul UnAŞM la Jocul de Dame

La data de 23 noiembrie curent, a avut loc prima ediție a Turneului la Jocul de Dame organizat în cadrul Spartachiadei cadrelor didactice, a colaboratorilor şi studenților desfășurată în premieră la UnAŞM sub devizul aforismului latin ”Mens sana in corpore sano”. Acțiunea sportivă a constituit şi un element al Programului Săptămânii tineretului desfășurată la Universitatea Academiei de Științe a Moldovei în perioada 17-24 noiembrie.

Chiar din startul competițiilor, lupta dintre participanți a fost extrem de interesantă. Cei mai buni dintre cei mai buni nu au acceptat niciun fel de compromise, luptând cu mult curaj și determinare indiferent de genuri, ori în competiții s-au înscris atât băieții cât şi fetele care au avut o largă participare.

În final, primul loc şi titlul de campion al UnAŞM a fost cucerit de către Goncear Adrian, student la anul II specialitatea ecologie, locul doi ia revenit lui Filimon Valeriu, student la anul III specialitatea geografie, iar locul trei, cu o diferență de doar 1 punct față de locul I, l-a obținut studenta anului III specialitatea informatică, domnișoara Nastasiu Ana.

Toți participanții au primit Diplome de participare, iar cei trei finaliști – medalii, diplome și premii bănești din partea Administrației UnAȘM.