Turneul deschis la șah al UnAȘM

În perioada 16-17 martie curent la UnAȘM a avut loc prima ediție a Turneului deschis la şah organizat în cadrul Spartachiadei cadrelor didactice, a colaboratorilor şi studenților, desfășurată la UnAŞM sub devizul aforismului latin ”Mens sana in corpore sano”. La etapa de concurs au fost înscrişi 7 participanţi.
Chiar din startul competițiilor, lupta dintre participanți a fost extrem de principială stabilindu-se, astfel, o atmosferă aprigă de competiție pentru câștigarea titlului de învingător. Sportivii au manifestat o frumoasă tehnică a jocului de şah nefiind acceptate diverse variante de compromise.
De menţionat, că pentru prima data la asemenea manifestaţii organizate în cadrul UnAŞM au fost invitaţi şi elevii absolvenţi ale liceelor din ţară. O prestaţie bună au avut elevii Liceului Teoretic din Cărpineni, raionul Hînceşti.
Conform clasamentului, locul I şi titlul de campion al  Turneului a fost cucerit de către Voinețchi Viorel, student la anul III specialitatea biologie molecularălocul II i-a revenit  lui Petru Vînaga, elev  al Liceului Teoretic Cărpineni, iar locul III l-a obținut studentul  anului II specialitatea Filosofie Artemiev Eugen.

Toți participanții au fost menţionaţi cu Diplome de participare, iar cei trei finaliști s-au învrednicit de diplome și premii bănești din partea Administrației UnAȘM.