Târgul Internațional de Invenții și Idei Practice “INVENT- INVEST 2017″, Ediția a VIII-a

În premieră în Republica Moldova, în perioada 12 – 14 noiembrie 2017, s-a desfășurat Târgul Internațional de Invenții și Idei Practice “INVENT- INVEST 2017″, Ediția a VIII-a.
Deschiderea oficială a expoziției de produse inovative și idei practice ale inventatorilor din mai multe țări a avut loc la 12 noiembrie 2017, la Palatul de Cultură din municipiul Ungheni. Evenimentul a fost organizat de SOCIETATEA INVENTATORILOR DIN ROMÂNIA (S.I.R) cu sprijinul Primariei municipiului şi al Consiliului raional Ungheni. Evenimenul a fost  organizat sub patronajul Academiei de Ştiinte a Moldovei, Agenției pentru Inovare și Transfer Tehnologic, Universității Tehnice din Iaşi, Universității Academiei de Științe a Moldovei (Facultatea Științe Exacte) și cu susținerea Camerelor de Comerț și Industrie şi agenților economici din regiune.
În cadrul evenimentului a fost organizat Forumul regional ”Regiunea de Dezvoltare Centru – soluții innovative și oportunități pentru afaceri” și o expoziție de produse inovative și idei practice ale inventatorilor din mai multe țări, care pot contribui la afirmarea și promovarea creativității tehnice, cu scopul de implementare a noilor tehnologii, a produselor și a serviciilor cu un nivel ascendent de competitivitate.

Acad. Gheorghe Duca a fost premiat cu medalia de aur pentru expunerea brevetului Material polimeric cu proprietăţi antibacteriene: BI 4399 MD. Dr A.Mereuța și Dr N. Velișco au participat la expoziție prezentând unele idei innovative cu genericul Procedee de obținere a produselor fitosanitare autohtone, pentru care au fost premiate cu medalia de argint.
Acad. Maria Duca, a fost premiată cu Diplomă de Excelență pentru susținerea și internaționalizarea activității de inventică și inovare.