Studenții Universității Tehnice din Ostrava, Cehia realizează practica la UnAȘM

Studenții de la Facultatea Electrotehnică și Informatică, Universitatea Tehnică din Ostrava, Cehia, Specialitatea Cibernetică și Informatică realizează în perioada 30 septembrie 2017 – 6 octombrie 2017 practica de specialitate la Facultatea Științe Exacte, Universitatea Academiei de Științe a Moldovei.
20 de studenți, ghidați de conducătorul grupului dr Josef ORISKO au avut o întrevedere cu conducerea UnAȘM și ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova Zdeněk KREJCI. Programul a continuat cu vizite la Institutul de Matematică și Informatică, Institutul de Inginerie Electronică și Nanotehnologii ”D. Ghițu”, Institutul Dezvoltare a Societății Informaționale, Muzeul Academiei de Științe a Moldovei și Muzeul Institutul de Matematică și Informatică. În cadrul vizitelor studenții s-au familiarizat cu domeniile de activitate ale instituțiilor și cu cele mai recente realizări.
Studenții, de asemenea, au avut posibilitatea să prezinte rezultatele cercetărilor efectuate. Astfel, studenții anului III, Specialitatea Informatică, Salciuc Vitalie și Alexandru Șaptefrați au pregătit o prezentare despre teoria jocurilor ”Metode interactive de predare în școală”, care a stârnit un interes sporit auditoriului.
Mobilitatea academică a devenit posibilă în rezultatul încheierii Acordului de colaborare între UnAȘM și Universitatea Tehnică din Ostrava, Cehia, respectiv a oferit  posibilitatea de a promova imaginea UnAȘM la nivel european, precum și de a face schimb de experiență cu semenii din Cehia.