Studenții UnAȘM realizează practica la Universitatea Tehnică din Ostrava, Cehia

Studenții UnAȘM, anul I și II de la Facultatea Științe Exacte, specialitățile chimie, fizică și informatică, au realizat în perioada 15-19 mai curent, practica de inițiere în specialitate la Universitatea Tehnică din Ostrava, Cehia.

Agenda practicii este foarte încărcată, de aceia programul de lucru și obiectivele se planifică pentru fiecare zi. Studenții, ghidați de decanul facultății, dr., conf. Aliona Mereuță, au vizitat deja 6 laboratoare ale Facultății de Inginerie Electrică și Informatică ale Universității, unde li s-a demonstrat tehnologii noi de testare a diferitor parametri la motoare, locomotive, utilage electrice, etc.

Un interes deosiebit a trezit la studenți și Centrul științific universitar specializat în ecoenergie, departamentele Matematici aplicate și Electronică.

Realizarea acestui proiect a devenit posibilă în rezultatul negocierilor purtate de Rectorul UnAȘM, dna. academician Maria Duca cu dl. Dr. Vaclav Snasel, șeful delegației Universității din Ostrava, aflată în vizită la Chișinău în toamna anului 2016, în vederea promovării, încurajării și facilitării schimbului de experiență științifică și didactică dintre cele două universități.

Stagiul de practică în Cehia, oferă profesorilor și studenților noștri oportunitatea de a stabili relații de colaborare cu centrele de cercetare din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Informatică a Universității Tehnice din Ostrava, de a promova imaginea UnAȘM la nivel european, precum și de a face noi cunoștințe cu semenii săi din Cehia.