Practica studenților UnAȘM la Stațiunea de cercetare și practică studențească „Ion Gugiuman”, Rarău ­ Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, România

Studenții anului II de la specialitățile Geografie și Ecologie, facultatea Științe ale Naturii, UnAȘM au avut oportunitatea de a obține competențe noi în cadrul stagiului de practică-2015, realizat la Stațiunea de cercetare și practică studențească „Ion Gugiuman”, Rarău ­ Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, România.

Studenții, ghidați de profesorii conf. univ. Iurie Bejan și lect. univ. Rodion Domenco de la facultatea Ştiinţe ale naturii a UnAȘM şi directorul Stațiunii de cercetare și practică studențească „Ion Gugiuman”, Rarău dr. Lesenciuc Daniel, conferenţiar la facultatea de Geologie și Geografie a universității „A.I. Cuza”, s-au familiarizat cu caracteristicile geosistemului din zona Carpaților Orientali.

Astfel, pe lângă structura geologică, geomorfologia, hidrologia vegetația și fauna munților Rarău – munte reprezentativ în cadrul Carpaților Orientali, practicanții au avut ocazia să cunoască și elemente de geografia așezărilor umane, prin vizitarea mai multor localități (urbane și rurale: municipiile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, comuna Chiril) din regiune, turismul montan, prin vizitarea Pădurii seculare de la Slătioara, Pietrelor Doamnei, Pietrei Șoimului, Pochii Rarăului, Vârfului Rarău ș.a., dar și turismul religios prin vizitarea unor mănăstiri și schituri din vecinătatea stațiunii.

Metodist secția Studii