Studentele USDC au participat la ceremonia de înmânare a Bursei de Merit 2017

La data de 26 aprilie 2018, a avut loc ceremonia de înmânare a Bursei de Merit 2017, în cadrul căreia au fost premiați 50 de studenți din 10 instituții de învățământ din țară. Evenimentul, aflat la cea de-a XXII-a ediție, a avut loc în incinta Palatului Republicii și a fost organizat de Centrul de Informații Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova și cu suportul financiar al partenerilor programului, BC Moldova Agroindbank SA și Orange Moldova. La ceremonie, a participat și Rectorul Universității de Stat „Dimitrie Cantemir”, academician Maria DUCA.
În acest an, printre câștigătorii Bursei de Merit se numără și 7 studente ale USDC: Veronica Balan, Iuliana Beșleaga, Ana Ceban, Marcela Gore, Ana Nastasiu, Nadejda Țenu și Mirela Voinu
Despre emoțiile pe care le-au trăit la eveniment și impresiile cu care au rămas, ne-au vorbit câteva dintre deținătoarele uneia dintre cele mai prestigioase burse din Republica Moldova.

Marcela Gore
"Bursa de Merit este o dovadă a competențelor și a aptitudinilor dobândite în anii de facultate, de asemenea, o motivație pentru a continua în același tempou, creându-ne speranța spre un viitor prosper aici, la noi acasă.”

 

 

 

 

Ana Nastasiu
„Succesul înseamnă să poți să mergi din eșec în eșec, însă fără să îți pierzi entuziasmul - acesta mi-a fost sloganul după care m-am ghidat în toți acești anii. De aceea, eu cred că succesul meu reprezintă o sumă de oameni buni și de calitate pe care i-am întâlnit, la momentul oportun, în calea mea și care m-au ajutat cu fiecare treaptă. În spatele meu, a stat o echipă de fortăreți: părinți, profesori și Oameni de la care am învățat că dacă lupți, poți să pierzi; însă dacă nu lupți, ai pierdut deja.
Este o inițiativă extraordinară venită din partea Centrului de Informații Universitare, în colaborare cu minunații sponsori, de a susține tineretul studios din Moldova.
Să încercați mereu, dragi colegi, să tindeți spre succes! Doar muncind o să vă reușească!

 

Veronica Balan
„Anii de studenție sunt ca niște clipe de neuitat, în care merită să-ți pui potențialul la încercare. Bursa de Merit este o provocare și o dovadă a reușitelor pentru fiecare participant. Îndemn pe fiecare student să îndrăznească să aplice și să câștige. Mă simt mândră că fac parte din acei 50 de bursieri.”

 

 

 

Iuliana Beșleaga
„Fericirea și onoarea de a face parte din cei mai buni studenți din republică, compensează toate eforturile pe care le-am făcut până acum, atât în cadrul academic, cât și în activitățile extracurriculare și de voluntariat. Acest eveniment este o dovadă a prezenței principiului meritrocrației.
Bursa de merit reprezintă o motivație de a nu mă opri la această etapă, dar de a spera spre lucruri care ar putea părea imposibile și de a deveni un adevărat specialist în domeniul meu de activitate.”