Seminar al cercului științific BIOS ” Profilaxia maladiilor sexual-transmisibile”

Joi, 12 noiembrie 2015 în cadrul ședinței cercului științific BIOS s-a realizat un seminar informativ privind sănătatea sexuală cu participarea Centrului de Sănătate prietenos tinerilor NEOVITA. Centrul este un model inovatoriu de asistenţă integrată a sănătăţii adolescenţilor şi tinerilor conform principiilor de servicii de sănătate prietenoase. Aici se includ servicii complexe ce integrează asistenţa consultativă cu cea informaţională.
Invitata Nadejda Bordian, medic obstetrician-ginecolog a prezentat anului III de la facultatea Științe ale Naturii un discurs privind problemele de sănătate, orientate la profilaxia maladiilor sexual-transmisibile, inclusiv HIV/SIDA, prevenirea sarcinii nedorite și prevenirea dezadaptării psihologice a adolescenților.
Auditorii au recepționat informații utile privind metodele contemporane de contracepție, ce au fost explicate într-un mod interactiv, prezentarea incluzând demonstrarea pe mulaje și utilizarea materialelor adecvate. De asemenea au fost expuse și măsurile de prevenire și tratare a maladiilor sexual-transmisibile, prezentând în mod deliberat date privind importanța utilizării metodelor anticoncepționale în prevenirea acestor maladii. În același mod au fost redate informații ce țin de mijloacele de transmitere a acestor boli, simptomatica și cazurile în care este necesară consultația unui medic specialist.
În mod similar reprezentanta Centrului le-a propus studenților să se integreze în activitatea de voluntariat ce prevede posibilitatea desfășurării activităților informațional-educative de comunicare și informare în masă privind diverse aspecte ale sănătății tinerilor.
Discursul prezentat de d-na Nadejda Bordian a fost însoțit și de expunerea în power point a unei prezentări privind importanța igienei personale și a preparatelor Saforelle. În mod similar, un reprezentant al companiei farmaceutice a oferit în mod succint date despre eficiența produselor ilustrate.
La final studenții au primit cadouri din partea Centrului și au dispus de timp pentru oferirea întrebărilor.

Responsabil
Șef Catedră Biologie
Dr.conf.univ.  Budeanu Oleg