Programul educational "Universitatea mobilă „Cibernetica creativă”

Centrul Est European pentru Educație și Cultură din Cehia, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Ostrava (Școala Superioară Banska, Cehia), Asociația de Geografie și Etnologie din Moldova și Universitatea Academiei de Științe a Moldovei a demarat Programul educational Universitatea mobilă „Cibernetica creativă”, destinat promovării cunoștințelor teoretice și practice în domeniul roboticii, promovării educației și culturii europene și schimbului de experiență între tinerii din Cehia și Moldova.

Realizarea acestui program este o inițiativă comună intre partenerii din Cehia și Moldova cu continuitate în deschiderea unor noi perspective de colaborare pentru elevi, studenți și profesori. În cadrul acestui program au fost prezenți în vizită 23 de studenți, doctoranzi și profesori din Cehia, Slovacia și Slovenia.

 În cadrul acestui program  la Universitatea AȘM (Sala Polivalentă a căminului UnAȘM) pe data de 7 octombrie 2016 și-a desfășurat lucrările Seminarul Știintific „Cibernetica creativă”

Oaspeții – organizatori ai Programului – au prezentat participanților realizările comune în domeniul robototehnicii, recunoașterii computerizate a imaginilor, prelucrării datelor la supercomputerele din dotare.  Au fost efectuate demonstrări (cu participarea activă a studenților) ale mostrelor de robototehnică.