Masa rotundă "Să cunoaștem din patrimoniul național”

În cadrul Facultății Științe Socioumanistice, sub genericul Să cunoaștem din patrimoniul național, în data de 1 martie 2017 studenţii Facultăţii Ştiinţe Socioumanistice, au avut parte de o întâlnire cu distinsul om de cultură, academician, critic literar Mihai Cimpoi şi poetul, traducătorul, eseistul, libretistul şi textierul Traian Vasilcău.
În cadrul acestei întîlniri, s-a discutat despre realizările acestor două personalităţi ale culturii naţionale şi despre succesul în cariera profesională. În cadrul discuțiilor, de asemeni, au fost scoase în evidență dimensiuni importante ale creației literare naționale, precum și despre rostul unui specialist în limbi și literaturi în contextul socio-cultural actual. Pe parcursul întîlnirii, studenţii au avut posibilitatea de a adresa întrebări şi a-și expune punctul de vedere asupra subiectelor în discuție.

Poetul Traian Vasilcău a venit cu un mic cadou pentru studenţii universităţii, cîteva cărţi din propria creație literară, care au completat fondul de carte a bibliotecii universităţii. Aceste două mari personalităţi au primit mulţumiri din partea studenţilor, flori, şi au făcut cîteva poze de amintire, pentru a fi puse în arhiva personală.