Lecție duhovnicească la USDC

Pe 21 martie 2019 la Universitatea de Stat “Dimitrie Cantemir” a fost organizată o lecţie publică, prezentată de preotul Octavian MOȘIN, parohul Bisericii „Întâmpinarea Domnului” a Universității de Stat din Moldova.

În cadrul temei abordate a fost pus accent pe viața duhovnicească a persoanei, menționăndu-se că fiecare dintre noi își descoperă în adâncurile ființei sensul care îl împlinește deplin - credința în Dumnezeu. Chiar și în cele mai dificile clipe, inevitabil apărute în cale, creștinii își regăsesc rostul vieții, amintindu-și de ținta lor finală, comuniunea cu Domnul nostru Iisus Hristos, sau căutarea  altor lucruri care ne-ar uni cu Dumnezeu.

În contextul faptului că ne aflăm în perioada Postului Mare, părintele Octavian Moșin a vorbit și despre comportamentul adecvat al fiecărui dintre  noi nu doar în aceste zile Sfinte ci și pe parcursul întregii noastre vieți, adică respectarea permanentă a normelor morale și creștine.

S-a mai menționat că Postul Mare are misiunea sintetizată în învăţăturile despre post ale Sfântului Vasile cel Mare care zice: „Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale şi închisori. Postul i-ar ajuta pe toţi să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginţi, lăcomia şi orice vicleşug. Postul ne face asemenea cu îngerii”.

Totodată, în cadrul lecției au fost expuse principalele evenimente și tradiții legate de această Mare Sărbătoare creștină, îndeosebi, mai detaliat  s-a vorbit despre semnificația zilelor de Duminică din perioada Postului Mare.

Spre finele lecției a urmat un dialog plăcut cu studenții și cadrele didactice prezente la acest eveniment de suflet.