Lecţia publică ”Looking through chemistry windows the nanoworld of materials”

Joi, 17 noiembrie 2016, la ora 13:00, în incinta Universităţii Academiei de Ştiinţe a Moldovei (sala 18, et. II, str. Academiei 3/2), a avut loc lecţia publică a dr. Oana PAŞCU (Institutul Naţional pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei şi Centrul Integrat de Tehnologii Avansate cu Laser, Măgurele, Bucureşti, România) cu tema Looking through chemistry windows the nanoworld of materials.

Lecţia a fost constituită din două părţi, prima parte, destinată studenţilor ciclului I de studii, se referea la sistemele magnetice, iar a doua, destinată masteranzilor, conţinea informaţii despre sistenele non-magnetice. Pe o notă introductivă, Dna Oana Paşcu a explicat noţiunile de nanoştiinţă, nanoparticule şi nanotehnologie. Lecţia interactivă s-a bazat, în mare parte, pe evidenţierea aplicabilităţii nanomaterialelor şi pe domeniile de utilizare a acestora. Deasemena, în parte a doua a lecţiei, a fost expusă o informaţie mult mai complexă, fundamentată pe metodele de obţinere a nanomaterialelor şi pe proprietăţile fizico-chimice ale acestora.

Dr. Oana Paşcu a creat o atmosferă prietenoasă în timpul prezentării lecţiei, mizând pe discuţii interactive cu studenţii, motivându-i de a-şi exprima opinia proprie şi de a analiza materialul expus.

La eveniment au fost prezenţi dr. Velişco Natalia, dr. Calancea Sergiu,  masteranzi şi studenţii ai anului I-III specialităţile Chimie şi Biologie moleculară.

Şef catedră Fizică şi Chimie
dr. Velişco Natalia