Astăzi, 22 iulie 2020, în Muzeul de Istorie a orașului Chișinău a avut loc ceremonia de...
An de an, la fiecare început de primăvară, timpul se oprește în loc pentru a aduce un omagiu celei care dă viață, celei care mișcă planeta din loc cu privirea și suflarea sa, celei căreia întreg Universul i se închină – FEMEIA. Femeia a încântat omenirea de secole. Pentru Ea au fost ridicate temple, pentru Ea au fost purtate războaie, pentru Ea au fost scrise poezii, pentru Ea au fost și sunt cântate cele mai profunde sentimente… O lume fara femeie nu ar putea să existe.
Primăvara este anotimpul în care totul revine la viață, iar odată cu venirea acestui anotimp, sărbătorim unul dintre cele mai frumoase evenimente dedicate femeii - 8 Martie. Cu această ocazie, studenții Facultății Științe Socioumanistice a UnAȘM, fiind dirijaţi de Aliona Mitric, lector universitar la Catedra Limbi și literaturi, au organizat un program festiv dedicat Zilei Femeii. Moderatoarele programului, Parascovia Spic și Aurelia Eftodi, studente ale anului II, specialitatea limba și literatura română, limba engleză, au adresat cuvinte de felicitare doamnelor şi domniţelor prezente în sală.
Studenţii Parascovia Spic, Alina Calcavura, Maria Popovici, Maria Perju şi Vadim Ciobanu au recitat versuri ce aparţin marilor poeţi români Adrian Păunescu, Dumitru Matcovschi, Andrei Strâmbeanu şi Grigore Vieru.
La acest eveniment, Larisa Cereșnea, Parascovia Spic şi Olga Leca au interpretat, cu multă pasiune și precădere, piese dedicate mamei, pentru că toate comorile ascunse și nevăzute ale acestui univers se gasesc în sufletul ei.
Cu mesaje de felicitare au urcat în scenă studentele Elena Mihalachi, Ana Gabor și Tamara Bîrcă, a căror cuvinte de dragoste, de smerenie, de iertare, de dor, de închinare și-au îndreptat aripile către inimile fiecăruia dintre cei prezenți și și-au luat avântul dincolo de pereții încăperii care le-a găzduit.
Și pentru că această zi este cea mai plină de feminitate, zâmbete, căldură sufletească, venim să aducem recunoștința noastră tuturor doamnelor și domnișoarelor UnAȘM. Se spune că femeia, frumusețea și poezia nu au vârstă. Vă dorim să rămâneți întotdeauna tinere la chip și suflet. Să mergeți mereu la braț cu tinerețea, dragostea și fericirea, să fiți stimate și apreciate. Zilele să vă fie mai senine decât infinitul, iar primăvara iubirii să inunde sufletele cu bucurie și parfumul tuturor florilor sale.
Responsabil: Aliona Mitric, lector universitar