Caravana EURAXESS în Moldova

Pe data de 5 noiembrie 2015, în contextul iniţiativei Comisiei Europene ,,Caravana EURAXESS’’, în cadrul Academiei de Ştiinţe a Moldovei s-au desfăşurat activităţi interactive la care au participat tinerii cercetători, doctoranzii şi studenţii ai UnAŞM.
Autobuzul  sosit de la Bruxelles a dispus de terminale informative, unde cercetătorii au avut posibilitatea să acceseze site-ul EURAXESS şi să-şi poată încărca CV-urile. Experţii au prezentat serviciile oferite de program şi modul în care acestea pot fi folosite în cariera de cercetare, au oferit informații cu privire la locurile de muncă vacante și oportunitățile de finanțare.

În cadrul programului a fost prezentat portalul naţional EURAXESS ce oferă asistenţă cercetătorilor care doresc să vină în Moldova, precum şi pentru cei aflaţi în căutare de joburi în domeniul cercetării în Europa.

UnAŞM a fost reprezentată în cadrul evenimentului de dna. dr. Potîng Tatiana, prorector pentru cercetare şi managementul calităţii. Prorectorul a menţionat că  UnAŞM este prima instituţie  din RM care a obţinut LOGO-ul „EXCELENŢA ÎN CERCETARE”. De asemenea, dna. Potîng Tatiana a prezentat parcursul UnAŞM în Familia EURAXESS şi succesele universităţii în domeniul cercetării.

Staţionarea Caravanei la Academia de Ştiinţe a Moldovei face parte dintr-un tur EURAXESS de două luni în care se vizitează 34 de oraşe din 16 ţări.