Concursul național de creație literară „Orașul meu”

Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir”, în parteneriat cu Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău și Comitetul Național ICOM Moldova organizează Concursul național de creație literară „Orașul meu”, în cadrul proiectului „Cultura promovării imaginii oraşelor din Republica Moldova prin intermediul artei şi mitopoeticii”.

Scopul acestui proiect cultural este stimularea activității de creație literară, dezvoltarea abilităților lingvistice de autoexprimare, promovarea tinerelor talente în domeniul creației literare de proză și poezie, promovarea valorilor culturale prin intermediul instituțiilor de învățământ superior, a muzeelor și a asociațiilor obștești.

Concursul este adresat tinerilor pasionați de literatură română, elevilor din învățământul primar (gimnazii, licee) și profesional tehnic (colegii, școli profesionale, centre de excelență), și se va desfășura anual, în semestrul de primăvară, în format on-line.

Înscrierea în concurs:

Concursul se va desfășura în perioada 18 mai - 15 iulie 2020, în format on-line.

Înregistrarea la concurs se va face până la data de 30 iunie 2020, prin expedierea pe email-ul organizatorilor a lucrării literare, scrisă de competitor, însoțită de un formular de înregistrare, cu informații privitor la numele și prenumele, vârsta, instituția de învățământ a competitorului și secțiunea de participare la concurs a acestuia.

Textele și formularul de înregistrare ale competitorului vor fi expediate în format electronic, pe mail-ul [email protected].

Modelul formularului de înregistrare al participantului la concurs se anexează la Regulament privind organizarea și desfășurarea Concursului național de creație literară „Orașul meu”