Concursul Intelectual al Informaticienilor

Pe data de 26 aprilie 2018, în Sala Polivalentă a USDC a avut loc „Concursul Intelectual al Informaticienilor” organizat de Departamentul Chimie, Matematică și Informatică pentru studenții programului de studiu Informatică, ciclul I.
La concurs au participat două echipe – echipa WE, reprezentată de studenții programului de studiu Informatică de la Universitatea de Stat “Dimitrie Cantemir” și echipa DELTA, reprezentată din studenți programului de studiu Matematică - Informatică de la Universitatea de Stat din Tiraspol. Din componența juriului au făcut parte: decanul facultății Științe Exacte dr. Aliona Mereuța, șeful departamentul Chimie, Matematică și Informatică dr. Natalia Velișco și  dr., conf.  univ. Inga Țițchiev. Concursul a fost moderat de inginer programator din cadrul Institutului de Matematică și Informatică  Olesea Caftanatov.
Concursul intelectual a avut scop testarea cunoştinţelor studenţilor în domeniul informaticii acumulate pe parcursul anilor de studii în timpul orelor de curs, dar şi în cadrul activităţilor individuale. Participanţii la concurs au fost puşi la încercare cu întrebări de diferite nivele de dificultate, jocuri interactive, probe experimentale etc. Totodată, concursul a avut caracter distractiv şi prin intermediul acestuia studenţii au făcut cunoştinţă cu colegii săi din altă universitate.
Câştigători ai concursului au fost desemnaţi studenţii de la Universitatea de Stat “Dimitrie Cantemir”. Sincere felicitări pentru ei și le dorim mult succes în următoarele competiții!

Decanul FȘE, dr., conf. univ. A.Mereuța
Șef departament CMI, dr., N.Velișco