Zi de informare Orizont 2020 la UnASM

În cadrul unei sesiuni ample  de informare cu privire la oportunitățile programului Orizont 2020, UnAȘM a găzduit tineri cercetători din cadrul școlilor doctorale, profesori universitari și specialiști de profil.
În debutul sesiunii, care s-a desfășurat în sala de conferințe din campusul studențesc, Președintele AȘM, Gheorghe Duca prezent la eveniment, a menționat despre importanța cercetării în contextul actual european. Totodată oficialul a precizat că aderarea în 2013 a Republicii Moldova la Cadrul European de cercetare a fost primul pas în procesul de integrare în UE.
Sesiunea de informare a avut drept obiectiv familiarizarea cercetătorilor cu apelurile lansate recent în cadrul Programului Orizont 2020. Concomitent, în sesiuni paralele, Punctele naționale de contact, ghidate și coordinate de directorul Centrului proiecte internationale dr. Lidia Romanciuc și dr. Elena Zamșa au informat despre specificul managementului unui proiect european de cercetare, despre domeniile prioritare și alte oportunități.

ro