Floarea DAMASCHIN

11/20/2014

Joi, 20 noiembrie 2014, în sala Senatului a Universității Academiei de Științe a Moldovei s-a desfășurat prelegerea publică cu genericul “333 sfaturi pentru alimentație și alimente sănătoase”. Lecția a fost susținută de dna Floarea Damaschin, profesor, doctor în științe medicale, medic primar igienă și ecologie, conferențiar la Facultatea de medicină din Constanța, România.
Discursul invitatului s-a axat pe abordarea sănătății și frumuseții omului ca aspecte ce ţin direct de regimul alimentar pe care îl urmăm zilnic. S-a remarcat că nu este de ajuns să ştim ce alimente sunt nesănătoase şi să le evităm, dar şi cum să facem aşa încât un aliment sănătos să nu devină inutil sau chiar periculos pentru organism. În acest sens, renumitul nutriţionist din România, a dezvăluit și acele mici secrete, dar extrem de valoroase informaţii despre modul în care ar trebui să gătim alimentele, să consumăm apa sau să răsuflăm.

La eveniment au participat colaboratori ai Universității Academiei de Științe a Moldovei, studenți, masteranzi şi doctoranzi. 

Exprimăm sincere mulţumiri doamnei conferențiar Floarea Damaschin pentru prelegerea susţinută.