Mobilitate academică

Universitatea Academiei de Științe a Moldovei încurajează continuu mobilitatea academică a studenților și a cadrelor științifico-didactice în diferite centre academice din străinătate.

 • EDMERICA, expert guidance for American education.  Edmerica este un proiect al EDUCATIVA, un grup de întreprinderi sociale (organizații private și ONG-uri) care dezvoltă mobilități în domeniul dezvoltării personale și profesionale a tinerilor. Printre proiectele EDUCATIVA se numără: RIUF – cel mai mare târg internațional de universități din Europa de Est; EDMUNDO – serviciul gratuit de consiliere pentru studii în străinătate; UNIVERSALIO – serviciul de consiliere pentru aplicarea la universități de top din întreaga lume; AdmitereOnline.ro – platforma centralizată de înscriere la universități din România; REVIRO – serviciul de recrutare pentru absolvenți de studii din străinătate (www.universalio.ro, www.edmerica.ro).
 • Erasmus+, program al Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport pentru perioada 2014-2020. Programul oferă o serie de oportunități adresate studenților din instituțiile superioare de învățământ, doctoranzilor, personalului angajat și instituțiilor din întreaga lume (http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plux/index_en.htm, http://ec.europa.eu/education/study-in/europe/index_en.html);  Agenția Executivă (EACEA) din Bruxelles (www.eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/funding_en)
 • American Councils for International Education ACTRAACCELS, National Center for Eurasian and East European Research, cu programul CARNEGIE RESEARCH FELLOWSHIP PROGRAM. Un program de mobilități dedicate unor studii sau cercetări cu aspect umanistic pentru doctoranzii și cercetătorii din Europa de Est   (www.nceee.org).
 • Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova oferă următoarele programe de mobilități: Fullbright Foreign Scholar Program; Fulbright Faculty Development student Program; Hubert H. Humphrey Fellowship Programs; (http://moldova.usembassy.gov/022715.html); E-teacher program. Un program online de 10 săptămâni, coordonat de Universitatea din Oregon, (http://moldova.usembassy.gov/english-teaching.html); Shaping the way we Teach English Webinars (www.englishprograms.state.gov); Teaching excellence and achievement program (TEA), A Program of the Bureau of Educational and Cultural Affairs (ECA); US Department of State, and implemented by IREX  (http://bit.ly/1E7KfJu)
 • Educational Advising Center, acordă consultanță pentru persoanele interesate în studierea în SUA (http://www.eac.md).
 • AGENCE UNIVERSITAIRE DE LA FRANCOPHONIE oferă mobilități academice pentru studii de masterat, doctorat, stagii profesionale, mobilități de cercetare pentru cercetători, studii post-doc în diferite domenii (www.auf.org).
 • Campus France, un dispozitiv complet de informare pentru pregătirea sejurului de studii în Franța. (www.campusfrance.org; campusfrance@alfr.md)
 • International Summer School Education, tabere de vară și școli de vară pentru anul 2015. Școli de vară pentru studierea limbii engleze:  Anglia, St. Laurence; Scoția: Edinburgh. Școala de vară pentru studierea limbii franceze: Saint Nicolas Paris. Școala de vară pentru studierea limbii germane – Berlin (www.issedu.ro). 
 • Rezekne University of Applied scinces in Latvia, oferă diferite oprotunități de studii în diferite domenii (www.ru.lv)
 • Master Programme International Development Studies, Palacky University Olomouc, Czech Republic, oferă studii de mastrat în domeniul relațiilor internaționale (www.development.upol.cz/ids)
 • University of Courious People, oferă posibilități de participare la Școala de vară – Summer School Meets Summer Festival ( www.utwente.nl/curiousu)
 • Roma Education Fund, este un program de Burse în științe juridice și umaniste ( http://www.romaeducationfund.org)
 • Daugavpils University, este o instituție de Învățământ superior din Letonia de Est care oferă diferite oportunități de studii liceale, masterat doctorat în diferite domenii (international@du.lv)
 • Churchill House, Summer Residential Vacation Course, oferă generației tinere posibilitatea de a participa la școli de vară în diverse domenii  (www.churchillhouse.com).
online meds