Administrația Universităţii Academiei de Ştiinţe a Moldovei (UnAȘM) aduce la cunoştinţă că în...
Absolvenţii facultăţii au perspective de angajare în: laboratoare de cercetare şi producere (industria alimentară, farmaceutică, cosmetologică) naţionale şi internaţionale, agenţii de testare a unor factori ai mediului ambiant, domeniul tehnologiilor informaţionale etc.
Absolvenţii facultăţii au perspective de angajare în: centre academice, farmaceutice, agenţii de mediu, laboratoare clinice şi de diagnostic medical, laboratoare din sectorul sănătăţii publice, laboratoare de expertiză ecologică şi protecţie a mediului, etc.
Absolvenţii facultăţii au perspective de angajare în: structuri mass-media, în calitate de analişti politici, centre abilitate în domeniul protecţiei şi asigurării securităţii naţionale, diverse ONG-uri.
Admiterea | |
Depunerea cererilor de participare la concurs | 25 august |
Ordin de înmatriculare la masterat (Turul II)
Admiterea la ciclul II, studii superioare de master se va realiza în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la organizarea studiilor superioare de master, ciclul II, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 464 din 28.07.2015 şi regulamentele interne.
La studii superioare de master pot fi admişi:
Admiterea la studii superioare de master se efectuează în bază de concurs.
Înscrierea la concursul de admitere la studii de master se realizează după cum urmează:
Candidații au dreptul să se înscrie la concursul de admitere în ciclul II – studii superioare de master concomitent la mai multe programe de studii din diverse domenii generale de studiu, dar vor fi înmatriculați la un singur program de master, din cele pentru care au optat.
Candidații sunt înmatriculați la studii în baza mediei de concurs. Înmatricularea se face strict în ordinea descrescătoare a mediei de concurs a candidaților, în limita numărului de locuri stabilite pentru fiecare program de master și sursă de finanțare.
Admiterea la locurile de studii cu achitarea taxei se efectuează după aceleaşi criterii ca şi admiterea la locurile cu finanţare bugetară. Persoanele care au beneficiat deja de un program de master finanţat de la bugetul de stat pot fi înmatriculate la studii superioare de master doar contra taxă.
La solicitarea scrisă a candidatului (se va indica în cererea de înscriere pentru participare la concurs), înmatricularea la locurile prin contract cu achitarea taxei de studii, se va face (în ordinea descrescătoare a mediilor de concurs), inclusiv, din rândul persoanelor ce au candidat la locurile cu finanţare bugetară, au promovat probele de concurs, dar sunt situate în listă sub ultimul admis la locurile finanţate de la buget.
Înmatricularea la studii superioare de master se efectuează în limitele planului de înmatriculare în ordine descrescătoare a mediilor generale de concurs a candidaţilor la studii. Validarea rezultatelor admiterii la studii superioare de master şi înmatricularea candidaţilor care au promovat concursul se face prin ordinul rectorului instituţiei.
Sunt disponibile locuri la specialitățile:
Eventualele contestaţii se depun, în scris, la Comisia de admitere, în termen de maximum 24 ore de la comunicarea/afişarea rezultatelor. Contestaţiile se rezolvă, în termen de 48 de ore de la depunere.
Candidații sunt înmatriculați la studii în baza mediei de concurs, cu sutimi, fără rotunjire calculată în conformitate cu următoarea metodologie:
Media de concurs = MGAS * 0,7 + NTL * 0,3,
unde:
MGAS - media generală pe anii de studii superioare de licență
NTL - nota pentru susținerea tezei de licență
Comisia de Admitere
Luni – Vineri: 0830-1630
Sîmbătă: 0900-1400
str. Academiei 3/2
tel.:0 22 28 61 07
Planul de admitere la studii superioare de master (ciclul II) pentru anul de studii 2017-2018 în Universitatea Academiei de Științe a Moldovei
Taxa de studii pentru toate programele de master - 5100 lei
UnAȘM oferă locuri de cazare în cămin studenților și masteranzilor universității.
Cazarea tuturor studenților va avea loc în perioada 29-30 august în incinta Căminului studențesc al UnAȘM.