Masă rotundă: „Subiectul migrației în contextul învățământului superior din Moldova”

Pe 3 mai 2017, ora 13:00 în incinta Sălii Polivalente din campusul universitar al UnAȘM va fi organizată o masă rotundă cu genericul „Subiectul migrației în contextul învățământului superior din Moldova”. Organizator și moderator este Dr. Diana Cucoș, cercetător la Universitatea Masaryk, Republica Cehă.

Masa rotundă este parte a unui proiect mai larg denumit „Migrează informat: evaluarea cadrului juridic național de gestionare a migrației și promovarea cunoașterii drepturilor migranților în instituțiile de învățământ superior universitar din Moldova”, format din trei componente: evaluarea legislației naționale de guvernare a migrației, organizarea unui workshop pentru studenții UnAȘM și desfășurarea unei mese rotunde cu experți în migrație din mediul academic și instituții publice de profil.

Activitatea este realizată în cadrul programului guvernamental de granturi tematice Diaspora Engagement Hub al Biroului Relații cu Diaspora (BRD), subprogramul Reîntoarcerea Profesională a Diasporei, implementat în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea în Moldova, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

online meds